Laden Evenementen

“Bij de eerste sessie leerden we de ‘Golden Rules’ met op de eerste plaats: connect. De achterliggende gedachte is dat de gitaarleerling altijd zichzelf mag zijn. Dit uitgangspunt past Marion zelf ook toe in de cursus en daardoor voel je je als deelnemer gezien en krijg je de ruimte om te groeien. Dat heeft er bij mij toe geleid dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen als docent.” ~Mieke Kooij

Gitaristen volgen tijdens hun opleiding het vak methodiek, waarmee een basis wordt gelegd voor het werk als gitaardocent. Ondanks de kennis die in deze lessen wordt opgedaan, kent de realiteit van het lesgeven een aantal uitdagingen. Welke lesmethodes, repertoire en aanpak kunnen jouw lessen gevarieerder maken? Hoe train je jouw leerlingen om efficiënt en met plezier te studeren? En hoe geef je over vijf jaar nog steeds gemotiveerd les?

Om deze en andere vragen te beantwoorden, ontwikkelde Marion Schaap de jaarlijkse Nascholing Gitaarmethodiek, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Gedurende vijf praktijkgerichte trainingsmiddagen verdiepen docenten hun inzicht in de bouwstenen van muzikaal gitaarspel, het omgaan met uiteenlopende leerstijlen, en het creatief toepassen van verschillende werkvormen. Daarnaast is er aandacht voor andere veelvoorkomende lessituaties zoals workshops, korte cursussen, online lessen en ensemble-coaching.

De cursus omvat 5 trainingsmiddagen (zaterdag van 13.00-17.00) op  de volgende data:

  • 2 maart 2024
  • 9 maart 2024
  • 6 april 2024
  • 20 april 2024
  • 25 mei 2024

Meer informatie en inschrijven kan via deze link.

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!