Gitaarles

Teaching is learning, and learning is teaching

Leonard Bernstein, dirigent/componist

 • Plezier in muziek maken staat voorop
 • Optimale combi individuele les & samenspel
 • Voor beginners en gevorderden
 • Talentontwikkeling
 • Toegang tot de gitaarorkesten en projecten van de Stichting
 • Regelmatige voorspeel bijeenkomsten
 • Gekwalificeerde en inspirerende docenten
 • Aantrekkelijke tarieven en flexibele voorwaarden

De lessen voor beginners geven een brede basis mee in bijvoorbeeld techniek, noten lezen en akkoorden spelen. Zo komen veel muziekstijlen aan de orde waarmee de leerling in de loop van tijd alle kanten op kan. Lessen worden gegeven op de (nylonsnarige) akoestische gitaar.

Ook gevorderde gitaristen die zich focussen op het ‘klassieke’ (Spaanse) repertoire zijn bij ons aan het juiste adres.

Een wekelijkse individuele les van een half uur is voor de meeste leerlingen de optimale lesvorm. Andere lesvormen zoals bv duoles, langere lessen of coaching op afspraak zijn mogelijk in overleg met de docent, samen kun je bekijken wat het beste bij jou past.

Stichting Gitaarorkest Nederland werkt samen met een aantal gitaardocenten op zzp-basis.

Locaties gitaarles in Almere:

 • Almere-Stad: De Voetnoot, Stadhuisplein 2
 • Almere-Noorderplassen: Basisschool de Ontdekking,Kraaiennest 6
 • Almere-Buiten: Korenbloemweg, Bloemenbuurt

Contact

Neem gerust contact op voor meer informatie of een proefles via [email protected] of 06 2520 8743 / 036 524 7536.

Handige links:

Volg onze gitaarles activiteiten ook op Facebook:

Even voorstellen…

Harald Boxtart

Op 12/13 jarige leeftijd kreeg ik interesse voor muziek en de gitaar. Mijn eerste lessen kreeg ik op een elektrische gitaar. Met diverse gitaar spelende vrienden probeerde ik vanaf de eerste lessen liedjes te maken en samen te spelen. Na een tijdje kreeg ik een betere (akoestische) gitaar, en leerde ik het klassieke gitaarrepertoire kennen.  Na een jaar of zes gitaar spelen ging ik studeren aan het  Conservatorium van Zwolle. Ik studeerde af in 1993 met een DM en een UM diploma.  Tijdens mijn studie volgde ik vele Master Classes in Nederland, Duitsland en België bij o.a. David Russell, Abel Carlevaro, Roberto Aussell, Hubert Käppel en Raphaella Smits. Ik heb samen gewerkt met zangeressen, cellisten, violisten, fluitisten en met andere gitaristen in duo’s , trio’s en kwartetten. Na mijn studie ben ik gaan les geven, en sinds 1995 werk ik bij stichting Moz-art in Nieuwerkerk aan den IJssel, en bij De Nieuwe Vaart in Breukelen en De Meern.  In 2012 ben ik begonnen met ukulele spelen en ontdekte een hele nieuwe wereld aan muziek en speeltechnieken. Met veel plezier geef ik workshops, cursussen en ukulele les. Ik heb een YouTube kanaal (Harald Boxtart) waarop ik mijn ukulele arrangementen en composities laat zien.   Er zijn een zestal gitaarboeken van mij uitgegeven: ‘Pluck and Strum’, ‘Don’t Stop The Music’, ‘Get A Grip’, ‘Get A Grip 2’,  ‘Pluck and Strum the Blues’, en ‘Spotlight Pieces’.

Violette Rondeel

Ik ben opgeleid als klassiek gitarist aan het Conservatorium van Amsterdam met als hoofdvakdocent Lex Eisenhardt. Als bijvakken heb ik elektrisch gitaar bij Hans Kunneman en flamencogitaar bij Eric Vaarzon-Morel gevolgd. Tussen 2008 en 2014 heb ik lesgegeven aan verschillende muziekscholen en sinds begin 2023 geef ik gitaarles op basisschool De Ontdekking in Almere waar ik met veel plezier jong en oud lesgeef.  Daarnaast heb ik al ruim 10 jaar een eigen lespraktijk ‘Impro Muzieklessen’ in Zaandijk.  In mijn lessen staat speelplezier voorop en is er ruim aandacht voor improvisatie, samenspel en allerlei muzikale oefeningen. Door het instrument samen te verkennen en eigen te maken, leert de leerling vanuit zijn ‘eigen stem’ te musiceren. Mijn lessen stem ik af op de persoonlijke wensen van de leerling en geen les is hierdoor hetzelfde.

Marion Schaap

Mijn ouders namen ons mee naar concerten toen we nog heel jong waren. Ik verloor al gauw mijn hart aan al het moois daar op het podium, dus op naar gitaarles. Het gevoel van de snaren onder je vingers en vooral de klank lieten me niet meer los. Sindsdien deel ik die passie voor de gitaar in alles wat ik doe. Samen met de leerling de muziek naar boven laten ‘borrelen’. Heerlijk!
In 1989 behaalde ik de Docerend -en Uitvoerend Musicus diploma’s aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Op zoek naar inspiratie ging ik naar Spanje waar de Amerikaanse gitarist Benjamin Verdery een masterclass gaf. Zijn enorme muzikale drive sloeg in als een bom, en liet me inzien dat de enige echte grens je eigen voorstellingsvermogen is. Een jaar later studeerde ik bij hem aan Yale University. Een fantastische tijd volgde tijdens deze Master of Music opleiding, met inspiratie in overvloed. Naast de drukke concert activiteiten met het Z.o.o. guitar duo en de gitaarorkesten geef ik les aan het Conservatorium van Amsterdam, en geef de fijne kneepjes van ons mooie vak door aan de volgende generatie gitaristen / gitaardocenten.

Peter Constant

Peter

Elke week komen er tussen de 15 en 20 mensen bij mij langs voor gitaarles. De jongste is 8 jaar, de oudste boven de 70. Sommige mensen komen elke week, anderen om-de-week of op afspraak. Sommige spelen al heel lang, en anderen beginnen net. De meeste blijven lang terugkomen, dat vind ik op zich een compliment. Ook hebben oa Yale University, Australian National University, Trinity College of Music London gezegd dat ik weet waar ik het over heb enzo, maar het meest leer ik van de leerlingen zelf. Want iedereen is anders. En ook: wat je kan leren van, en over, muziek raakt nooit uitgeput. Ik ben trots op Stichting Gitaarorkest Nederland!