Met een drietal gitaarorkesten verrijkt Stichting Gitaarorkest Nederland het landelijke muzikale aanbod en brengt de klassieke gitaar sterker onder de aandacht bij een zo breed mogelijk publiek.

Ponticello
voor jongeren

MEER INFORMATIE

Guitarrísimo
voor volwassenen

MEER INFORMATIE

Nederlands Jeugd Gitaarorkest (NJGO)

MEER INFORMATIE

Al meer dan 10 jaar lang brengt Stichting Gitaarorkest Nederland op inspirerende wijze spelers van alle leeftijden en niveaus bij elkaar om een positieve impuls te geven aan dat prachtige instrument: de gitaar… hét favoriete instrument in zoveel stijlen muziek. Neem een kijkje op ons youtube kanaal.

Vaste dirigent is de Australier Peter Constant, bekend door het Z.o.o. guitar duo, Guitar Trek en zijn inspirerende werk met grote gitaarensembles in verschillende landen, waaronder het European Youth Guitar Ensemble.

Wil je meespelen in één van de orkesten aarzel dan niet en neem contact op of kijk op de pagina van dat orkest.

Naast de orkesten biedt de Stichting ook gitaarles in Almere aan, kijk voor meer informatie op de Gitaarles pagina of bij Activiteiten.

Stichting Gitaarorkest Nederland heeft sinds 2007 een 3-tal prachtige octaaf/bas gitaren gebouwd door Graham Caldersmith in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.