Gitaarles

Teaching is learning, and learning is teaching

Leonard Bernstein, dirigent/componist

 • Plezier in muziek maken staat voorop
 • Optimale combi individuele les & samenspel
 • Voor beginners en gevorderden
 • Talentontwikkeling
 • Toegang tot de gitaarorkesten en projecten van de Stichting
 • Regelmatige voorspeel bijeenkomsten
 • Gekwalificeerde en inspirerende docenten
 • Aantrekkelijke tarieven en flexibele voorwaarden

De lessen voor beginners geven een brede basis mee in bijvoorbeeld techniek, noten lezen en akkoorden spelen. Zo komen veel muziekstijlen aan de orde waarmee de leerling in de loop van tijd alle kanten op kan. Lessen worden gegeven op de (nylonsnarige) akoestische gitaar.

Ook gevorderde gitaristen die zich focussen op het ‘klassieke’ (Spaanse) repertoire zijn bij ons aan het juiste adres.

Een wekelijkse individuele les van een half uur is voor de meeste leerlingen de optimale lesvorm. Andere lesvormen zoals bv duoles, langere lessen of éénmalige coaching op afspraak zijn mogelijk in overleg met de docent, samen kun je bekijken wat het beste bij jou past.

Stichting Gitaarorkest Nederland werkt samen met een aantal gitaardocenten op zzp-basis.

Locaties gitaarles in Almere:

 • Almere-Stad: De Voetnoot, Stadhuisplein 2
 • Almere-Noorderplassen: Basisschool de Ontdekking, Kraaiennest 6
 • Almere-Buiten: Korenbloemweg, Bloemenbuurt
 • Almere-Buiten: EvenaarHuis, Sumatraweg 352

Contact

Neem gerust contact op voor meer informatie of een proefles via [email protected] of 06 2520 8743 / 036 524 7536.

Handige links:

Volg onze gitaarles activiteiten ook op Facebook:

Even voorstellen…

Sophie Winsemius

Tot mijn verrassing kwam ik er op mijn 15e achter dat de klassieke gitaar beter bij mij paste dan de piano waar ik tot dan toe op speelde. Dat gebeurde op een les bij Peter Constant, die mij op zijn eigen vrolijke manier bleef stimuleren om door te gaan. De gitaar is een prachtig en klankrijk instrument en het fijne is dat je hem op je rug overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt je ermee afzonderen op je kamer, maar ook gezellig met elkaar samen spelen. Dat heb ik ook gedaan met de orkesten van Stichting Gitaarorkest Nederland, eerst met Ponticello, later met het Nederlands Jeugd Gitaarorkest.

In 2017 studeerde ik af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, bij Sabrina Vlaskalic.  Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn Master aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar ik bij Goran Krivokapic studeer. Af en toe reis ik dus af naar België (waar de patat minder lekker is dan hier overigens!).
Ik heb gespeeld op het Grachtenfestival en won in 2017 de publieksprijs van de Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden met duo Solis. Ik bezoek graag (gitaar)festivals en volg regelmatig masterclasses. Een van de meest bijzondere ervaringen was een masterclass van de gitaarlegende Leo Brouwer.

Na een jaar in Belgïë te hebben gewoond, ben ik weer terug in mijn hometown Almere en geef ik les bij Stichting Gitaarorkest Nederland, daar waar ik zelf ben begonnen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Rosa van Ginneke

Ik zat ooit eens met mijn oma in een park en hoorde daar twee jongens gitaarspelen. Volgens mij was ik 14 en ik herinner me nog dat ik dacht ‘dat zou ik ook wel willen’! Leuk dat jij nu op zoek bent naar een gitaardocent. Ik ben Rosa van Ginneke (1987), geboren in Amsterdam; momenteel woon ik met mijn vriend in Eindhoven. Gitaarspelen leerde ik vanaf m’n 15e, eerst van Peter Constant, later aan de Conservatorium van Amsterdam en Maastricht. Ook heb ik pianoles gehad van Marietta Petkova. Die lessen maakten veel indruk op me. Nu geef ik zelf met veel plezier gitaarles en hou er van om samen te spelen en op te treden. Regelmatig ga ik daarvoor op pad met Roman Krejci, het NJGO of De Gitaarsalon Roadshow. Je kan de gitaar zo makkelijk pakken, meenemen, hij heeft zo’n mooi geluid, het voelt fijn aan je handen en wat ik het mooiste vind: als ik een stuk door en door ken, vergeet ik eigenlijk alles (heb ik normaal nooit ;)) en ben dan soms even in het paradijs… Ja, als je gitaar kan spelen is het hartstikke mooi!  Tot het zo ver is, kan je je bij mij of een van de andere geweldige gitaardocenten hier opgeven voor gitaarlessen en probeer ik je de fijne kneepjes te leren! Welkom!

Harald Boxtart

Op 12/13 jarige leeftijd kreeg ik interesse voor muziek en de gitaar. Mijn eerste lessen kreeg ik op een elektrische gitaar. Met diverse gitaar spelende vrienden probeerde ik vanaf de eerste lessen liedjes te maken en samen te spelen. Na een tijdje kreeg ik een betere (akoestische) gitaar, en leerde ik het klassieke gitaarrepertoire kennen.  Na een jaar of zes gitaar spelen ging ik studeren aan het  Conservatorium van Zwolle. Ik studeerde af in 1993 met een DM en een UM diploma.  Tijdens mijn studie volgde ik vele Master Classes in Nederland, Duitsland en België bij o.a. David Russell, Abel Carlevaro, Roberto Aussell, Hubert Käppel en Raphaella Smits. Ik heb samen gewerkt met zangeressen, cellisten, violisten, fluitisten en met andere gitaristen in duo’s , trio’s en kwartetten. Na mijn studie ben ik gaan les geven, en sinds 1995 werk ik bij stichting Moz-art in Nieuwerkerk aan den IJssel, en bij De Nieuwe Vaart in Breukelen en De Meern.  In 2012 ben ik begonnen met ukulele spelen en ontdekte een hele nieuwe wereld aan muziek en speeltechnieken. Met veel plezier geef ik workshops, cursussen en ukulele les. Ik heb een YouTube kanaal (Harald Boxtart) waarop ik mijn ukulele arrangementen en composities laat zien.   Er zijn een zestal gitaarboeken van mij uitgegeven: ‘Pluck and Strum’, ‘Don’t Stop The Music’, ‘Get A Grip’, ‘Get A Grip 2’,  ‘Pluck and Strum the Blues’, en ‘Spotlight Pieces’.

Marion Schaap

Mijn ouders namen ons mee naar concerten toen we nog heel jong waren. Ik verloor al gauw mijn hart aan al het moois daar op het podium, dus op naar gitaarles. Het gevoel van de snaren onder je vingers en vooral de klank lieten me niet meer los. Sindsdien deel ik die passie voor de gitaar in alles wat ik doe. Samen met de leerling de muziek naar boven laten ‘borrelen’. Heerlijk!
In 1989 behaalde ik de Docerend -en Uitvoerend Musicus diploma’s aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam . Op zoek naar inspiratie ging ik naar Spanje waar de Amerikaanse gitarist Benjamin Verdery een masterclass gaf. Zijn enorme enthousiasme sloeg in als een bom, en hij liet me inzien dat de enige echte grens je eigen voorstellingsvermogen is. Een jaar later studeerde ik bij hem aan Yale University. Een fantastische tijd volgde tijdens deze Master of Music opleiding, met inspiratie in overvloed. En nog meer, want daar ontmoette ik Peter Constant en dat betekende de start van ons muzikale levenspad samen.
Naast de drukke concert activiteiten met het Z.o.o. guitar duo en de Gitaarsalon Roadshow leid ik de volgende generatie gitaardocenten op aan het Conservatorium van Amsterdam.

Peter Constant

Peter

Elke week komen er tussen de 15 en 20 mensen bij mij langs voor gitaarles. De jongste is 8 jaar, de oudste boven de 70. Sommige mensen komen elke week, anderen om-de-week of op afspraak. Sommige spelen al heel lang, en anderen beginnen net. De meeste blijven lang terugkomen, dat vind ik op zich een compliment. Ook hebben oa Yale University, Australian National University, Trinity College of Music London gezegd dat ik weet waar ik het over heb enzo, maar het meest leer ik van de leerlingen zelf. Want iedereen is anders. En ook: wat je kan leren van, en over, muziek raakt nooit uitgeput. Ik ben trots op Stichting Gitaarorkest Nederland!