Sponsors:

Dirigent

Peter Constant is in 1967 in AustraliŽ geboren. Hij studeerde af als "most outstanding graduate" aan de Canberra School of Music en behaalde daarna het 'Master of Music' diploma aan Yale University in Amerika. Op zijn naam staan o.a. de prestigieuze Harkness Fellowship en Fellow of Trinity College in Londen , tevens is hij meervoudig winnaar van de Australian Guitar Competition. Tussen 1993-98 was Peter hoofd van de gitaar afdeling van de Victorian Colege of the Arts, (Melbourne University).

Peter Constant in actie....

Naast veel verschillende samenwerkingen met zowel uirvoerende musici als componisten, was Peter ťťn van de oprichters van Guitar Trek, een gitaarensemble waarvoor speciale gitaren van verschillende grootte zijn gebouwd door bekende Australische gitaarbouwers. Met deze groep maakte Peter gedurende 11 jaar vele tournee's in AustraliŽ, Amerika (waaronder de D'addario serie) en zuid-oost AziŽ (voor Musica Viva). Peter is te horen zo'n 10 CD's van verschillende labels waaronder ABC Classics, Naxos en Move.

Nu sinds 18 jaar in Nederland gevestigd, concentreert Peter zich hoofdzakelijk op het Z.o.o. guitar duo (met Marion Schaap) dat onder meer op het Grachtenfestival, het International Guitar Festival of Great Britain, het Canadian Tulip Festval, het Darwin International Guitar Festival, en Staunton Music Festival (VS) heeft gespeeld. Hij heeft daarnaast een passie voor grote gitaarensembles en werd in 2001 gevraagd als gastdirigent van het bijzondere Europese Jeugd Gitaar Ensemble, bestaande uit top talenten uit 8 Europese landen.

Stichting Gitaarorkest Nederland is voor een belangrijk deel geboren uit Peters overtuiging dat het voor gitaristen in Nederland zeer belangrijk is om samen muziek te kunnen maken. Daarnaast hoopt hij tegelijk dat dit het fenomeen 'gitaarorkest' naar een hoger niveau zou kunnen tillen.